Шефката на бет365 ще получи $422 милиона заплата тази година.

Денис Коутс, основател на може би най-разпознаваемата букмейкърска компания в света – бет365, е най-добре платеният главен изпълнителен директор в Обединеното Кралство.

Тя е най-високоплатеният директор на компанията в историята, получавайки близо 277 милиона паунда за годината до края на март 2019 г., според отчетите на компанията публикувани във вторник.

Това представлява увеличение в сравнение с 220-те милиона паунда, които тя спечели миналата година, запазвайки короната си като най-добре печелещия шеф на Великобритания.

Коутс също ще прибере половината от общите дивиденти на компанията в размер на 92,5 милиона паунда благодарение на нейния 50% дял в бизнеса.

Общо това формира заплата от 323 милиона британски лири за хазартния бос ($422 милиона) , което се равнява на 1,3 милиона паунда на работен ден в годината, което е абсолютен рекорд за Острова.

Основните приходи на Coates са над 9 000 пъти по-високи от средната заплата във Великобритания от 29 400 британски лири.

Forbes наскоро оцени нетната богатство на Denise на 12,2 милиарда долара, поставяйки я на 244-то място в списъка си с милиардери за 2019.

От друга страна, Bet365 увеличи нетната си печалба с 18% до 685 милиона паунда през годината до края на март 2019 г.

Тази година компанията направи дарение в размер на 85 милиона паунда за благотворителната кампания на милиардерката – “Denise Coates Foundation”, което е увеличение спрямо 75-те милиона паунда, дарени миналата година.

52-годишната Коутс, има магистърска степен по иконометрия, или приложението на статистическите методи в икономиката, от Университета в Шефилд.

Първоначално е учила за счетоводител и е работила в пунктовете за залагания на баща си. След това през 2000 г., отбелязвайки нарастващата популярност на онлайн хазарта, Coates стартира Bet365 от сграда в паркинг близо до един от магазините на баща си.

Bet365 притежава и британския футболен отбор Стоук Сити, а нейният баща Питър Коутс е негов председател.

Баща ѝ също е съосновател на бизнеса, докато брат ѝ Джон Коутс е съпредседател.

Според интервю за британския вестник The Guardian от 2012 г., Coates първоначално не успяла да убеди различни венчър кепитъл компании да финансират бизнеса ѝ. Вместо това тя е взела назаем парите от семейството си и британската банка “Кралска банка на Шотландия” (RBS).

Коутс каза, че тя и семейството й залагат „всичко“ на старта на компанията, казвайки, че те са „най-добрите комарджии.“

#БезВредиОтХазарт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.