Хазартът и неговото място в личните финанси.

– Дялът от месечните ни приходи, който е разумно да бъде използван за залози под каквато и да е форма.

– Добри практики за установяване, управление и контрол на личния ви бюджет за игра.

Широко използваната бюджетна концепция „50/30/20“

На първо място трябва да споменем, че хазартът трябва да бъде възприеман като всяко едно друго начинание, попадащо в графата забавления. Защо не трябва да гледате на него като начин за генериране на приход или по какъвто и да е друг, може да разберете като прочетете статията ни тук.

Също както повечето аспекти на нашия живот, така и тук трябва да сме достатъчно осъзнати за различните стандарти и реалности. В този дух, за да бъдем максимално акуратни, трябва да имаме предвид различните индивидуалности и особености при всеки един човек. Въпросните различия могат да варират спрямо нивото на удоволствие, което човек изпитва залагайки, месечните му доходи или рискът, който е склонен да поеме.

Най-важният принцип, който ще ви държи далеч от проблеми и беди свързани с прекомерни залози е много кратък и семпъл. Той гласи следното:

Никога не залагайте това, което не може да си позволите да изгубите.

Автор Неизвестен

Всъщност той е практически приложим във всеки един аспект на живота ни и придържането към него е заложено дълбоко в съзнанието на всеки човек.

Когато става въпрос за хазарт обаче, нещата стоят по малко по-различен начин. Това се дължи основно на триковете и похватите, които казината и другите оператори използват. Те имат комплексен характер, но основните им ефекти са увеличаване времето прекарано в игра, дезориентация и създаване на фалшиви усещания за победа.

Ако трябва да преведем всичко това в цифри – ние съветваме нашите последователи да не залагат повече от 16% от своя месечен бюджет „Желания и забавления“ на хазарт под каквото и да е форма. Това от своя страна значи, че тази сума също така не трябва да надхвърля повече от 5% от месечния ви приход.

Причината за това е, че сумите надхвърлящи този лимит крият риск от нарушаване качеството ви на живот и оказване на неблагоприятно влияние върху вас или близките ви. Поддържайки разходите ви за хазарт в рамките на 5% от месечния ви приход гарантира вашето спокойствие и бистър ум. Ум, който е далеч по-склонен да приема загубите без да се чувства зле или пък да се опита да ги преследва, с цел да си върне изгубеното.

Написаното дотук звучи лесно постижимо, но ще се учидите колко хора имат трудности в придържането към тези правила. И понеже ние сме наясно с този факт, споделяме няколко изпитани във времето практики, които ще направят менажирането на вашите хазартни финанси и навици по-лесно и сигурно:


– Прехвърляйте и дръжте парите си за хазарт в отделна сметка, далеч от вашите спестявания и средства за покриване на всекидневните разходи
– Никога не използвайте кредитна карта, а вместо това направете дебитна карта към сметката за хазарт
– Не играйте хазарт, когато се чувствате зле
– Ако изгубите вашите 5%, не се обитвайте да си покриете загубите чрез правете на още и по-големи залози
– Когато спрете да изпитвате удоволствие от това което играте – просто си тръгнете; въможността за игра съществува винаги

Ако статията ви е харесала, запишете се за нашите известия, за да получавате оше полезни съвети, както и най-интересното от индустрията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.