Какво е “Самоизключване”?

Ако мислите, че губите прекалено много време или пари в игрални зали, пунктове за спортни залагания, бинго клубове, онлайн букмейкъри или казина, попитайте представителите им за повече информация относно схемите за самоизключване.

Самоизключването означава да помолите даден оператор да Ви блокира като клиент за определен период от време, обикновено между шест и дванадесет месеца, като този период достига до пет години за онлайн хазарт. Всички доставчици на хазартни игри в България трябва да предоставят на потребителите тази опция, като позволяват на всеки клиент, който е следвал процедурата по самоизключване, да не бъде допуснат до който и да е от техните продукти или услуги за този период от време.

 

Как работи процедурата?

 • Вие ще бъдете изключени за период от минимум шест месеца
 • трябва да предоставите доказателство за самоличност, включително снимка
 • ще бъдете премахнати от всички маркетингови бази данни и няма да бъдете информирани за каквито и да е промоции през периода на вашето самоизключване
 • не можете да се откажете преди изтичането на периода на самоизключване
 • след като изтече периодът на самоизключване, няма да бъдете автоматично добавени към маркетинговите бази данни

 

С присъединяването към програма за самоизключване Вие ​​се съгласявате, че:

 • информацията, която предоставяте, за да се присъедините към програмата, ще бъде споделена само с операторите имащи юридическите задължения да я приложат
 • ще стоите далеч от местата, от които сте се изключили

От Вас зависи да спазвате споразумението си за самоизключване, но компанията и персоналът ще направят всичко, за да ви помогнат. Ако посетите място, от което сте се изключили, ще бъдете помолени да напуснете. Онлайн операторите ще ограничат достъпът до Вашата сметка.

Съвети за безопасен хазарт.

Повечето хора играят за забавление и удоволствие. Някои хора обаче гледат на хазарта като начин за печелене на пари, други залагат повече, отколкото могат да си позволят да изгубят, а трети пък използват хазарта, като начин да избягат от ежедневните проблеми. Следването на тези съвети ще Ви помогне да играете по-безопасно.

 

 1. Не мислете за хазарта като начин за печелене на пари:

Гемблинг операторите използват хазарта, за да печелят пари. А не обратното. С течение на времето ще губите повече пари, отколкото получавате! Възприемайте хазарта като разход за развлечение – точно като закупуване на билет за кино.

 

 1. Залагайте само с пари, които можете да си позволите да загубите:

Играйте в рамките на седмичния си бюджет за развлечения, а не с този за телефонната си сметка или тази за наем.

 

 1. Сложете финансов лимит:

Решете колко можете да си позволите да загубите, преди да започнете да играете. Когато бюджетът Ви свърши – приберете се вкъщи! Ако спечелите, сте имали късмет, но не се разочаровайте, ако късметът Ви не продължи.

 

 1. Времеви лимит:

Лесно е да загубите представа за времето, когато играете хазарт. Задайте времева граница или аларма, а когато времето се изчерпа – приберете се вкъщи! Колкото повече време инвестирате, толкова повече време и пари ще загубите.

 

 1. Никога не преследвайте загубите си:

Ако загубите предварително определения бюджет и след това се опитате да възвърнете част от него преди да си тръгнете, то вашата финансова дисциплина не работи. Преследването на загубите обикновено води до сравнително по-големи поражения във финансов аспект.

 

 1. Не залагайте, когато сте депресирани или разстроени:

Вземането на решения може да бъде по-трудно, когато сте стресирани или емоционално разстроени. Уверете се, че залагате само когато се чувствате щастливи и чисти.

 

 1. Балансиране на гемблинга с други дейности и активности:

Когато хазартът се превърне в единствената Ви форма на развлечение, е малко вероятно все още да играете просто за забавлението и тръпката от него. Това е червен флаг за наличието на хазартен проблем. Уверете се, че хазартът не е единственият Ви начин за разпускане и прекарване на свободното време.

 

 1. Оставете кредитната си карта вкъщи:

Това е добър начин да подсигурите лимита си за пари и да не позволите на „момента“ да замъгли преценката Ви.

 

 1. Вземайте чести почивки:

Хазартът може да доведе до загуба на представа за време и връзка с реалността. Редовно излизайте навън за глътка въздух или за да се насладите на нещо вкусно и освежаващо.

 

 1. Не пийте алкохол и не употребявайте наркотици:

Употребата на опиати може да замъгли здравия разум, а добрата преценка стои като ваша основна линия за защита срещу това, играта ви да излезе извън контрол.

За повече информация, съвети или въпроси, не се колебайте да се свържете с нас или да се присъедините към нашата социална група.